Acties​

Voedselestafette

 

De Voedselestafette is een formule voor bedrijven en instellingen om een bijdrage te leveren in de keten van voedselinzamelen. Klanten en/of medewerkers of leerlingen van een school bedenken zelf een formule of thema die bij hun past, om gedurende een maand voedsel te verzamelen. In het kader van Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen zorgen zij bij voorkeur zelf voor een opvolger/collega die de daaropvolgende maand gaat inzamelen.

De voedselbank zorgt voor de logistiek en is behulpzaam bij evt PR campagnes.

Benefood Golftoernooi

Benefood -golftoernooi was gezellig feest 

 

Het werd een geslaagd toernooi in een prima sfeer. De opbrengst van 5852 euro gaat naar de Voedselbanken Arnhem en Neder-Veluwe. Marco van der Woude en Lous van Vloten van beide Voedselbanken waren zeer verheugd met deze ondersteuning van het nuttige werk dat door vele vrijwilligers, waaronder veel golfers, wordt gedaan. Samen reikten ze de prijzen uit. Sandra van der Heijden van de Wageningse GC kwam als de individuele winnaar uit de bus. Marjolein Dieben, Ans en HP Baars en Wim van Basten Batenburg van de Edese wisten in het sterke veld de beste teamprestatie neer te zetten. Benefood werd georganiseerd door een viertal vrijwilligers van de Heelsumse en de Edese, aangevuld met welkome helpende handen. Graag zien we dit initiatief voortgezet in de komende jaren op een van de andere mooie banen in onze regio. De Voedselbank is het waard!

Benefood tennistoernooi

 

Wat een prachtig zonnig en sportief toernooi was het zondag 27 september.

De eerste editie van het Benefood Tennistoernooi bij TC Rhenen! Maar liefst 53 deelnemers hadden zich ingeschreven voor een sportieve tennisdag die naast tennissen in het teken stond van geld inzamelen voor Stichting Voedselhulp Rhenen. Deze stichting ondersteunt de voedselbank Neder-Veluwe.

Op het einde van de dag stond er een bedrag van ruim 2700 euro op de teller. Een fantastisch resultaat. Gemiddeld draagt de Stichting Voedselhulp Rhenen zo’n 500 euro per week bij aan de goederen in de pakketten. Met dit bedrag kunnen dus circa 5 weken pakketten gezond worden aangevuld.